Bouwkundige keuring Voorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Voorst laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform bekijk je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Voorst.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Voorst bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Voorst uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Voorst.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Voorst

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Voorst (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenberekening om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €480. Het kostenplaatje bestaat uit diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Voorst.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Appartement100 m2300 – €330
Rijwoning115 m2€335 – €390
Hoekhuis150 m2€425 – €450
Twee onder één kap151 m2€470 – €480
Villa191 m2€515 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Voorst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Klarenbeek, Loenen, Lieren, Beekbergen en Hoenderloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-voorst-7383

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Voorst bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Voorst). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oude IJsselstreek wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie