Bouwkundige keuring Jisp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Jisp uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Jisp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Jisp onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jisp afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de staat van de isolatie. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Jisp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Jisp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Jisp en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €345 en €370. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Jisp.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning97 m2280 – €320
Rijwoning113 m2€360 – €380
Hoekpand141 m2€410 – €445
Geschakelde woning173 m2€475 – €480
Villa196 m2€530 – €540
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jisp die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zaandijk, Koog aan de Zaan, Markenbinnen, Oostknollendam en Wormer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jisp-1546

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Jisp bekijkt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Jisp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Wormerland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie