Bouwkundige keuring Krommenie

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Krommenie inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Krommenie.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Krommenie analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Krommenie inplannen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan de meterkast en en of er lekkages zijn. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Krommenie.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Krommenie

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Krommenie (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €270 en €395. Het prijskaartje hangt af van allerlei facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Krommenie.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Appartement75 m2300 – €325
Rijwoning102 m2€355 – €390
Hoekpand130 m2€405 – €430
Twee onder één kap167 m2€465 – €505
Vrijstaand187 m2€515 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Krommenie die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Westzaan, Jisp, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Markenbinnen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-krommenie-1561

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Krommenie bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Krommenie). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Zaanstad loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie