Bouwkundige keuring Kapel Avezaath

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kapel Avezaath laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder lees je meer actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kapel Avezaath.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Kapel Avezaath bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de puien en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kapel Avezaath afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kapel Avezaath.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Kapel Avezaath

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kapel Avezaath (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €405. De totale prijs wordt bepaald door een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kapel Avezaath.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning95 m2290 – €320
Tussenwoning113 m2€360 – €380
Kopwoning137 m2€400 – €450
Geschakelde woning160 m2€470 – €480
Villa186 m2€520 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kapel Avezaath die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk, t Goy en Ossenwaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kapel-avezaath-4013

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Kapel Avezaath bekijkt een onafhankelijk partij het verblijf. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kapel Avezaath). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Tiel bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie