Bouwkundige keuring Abbenbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Abbenbroek laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website tref je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Abbenbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Abbenbroek onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Abbenbroek laten uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Abbenbroek.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Abbenbroek

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Abbenbroek en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een kostenindicatie om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €425. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Abbenbroek.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Appartement84 m2€285 – €325
Tussenwoning101 m2€355 – €380
Hoekpand127 m2€410 – €440
Twee onder één kap152 m2€460 – €480
Landhuis187 m2€515 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Abbenbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Zuidland, Simonshaven, Geervliet, Hekelingen en Spijkenisse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-abbenbroek-3216

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Abbenbroek onderzoekt een onpartijdige expert het woonobject. Slim, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Abbenbroek). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Nissewaard wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie