Bouwkundige keuring Haarlem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Haarlem laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Haarlem.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Haarlem inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarlem afspreken

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Haarlem.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Haarlem

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Haarlem (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €430. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Haarlem.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning85 m2300 – €325
Rijwoning122 m2€340 – €385
Hoekhuis125 m2€425 – €440
Geschakelde woning161 m2€460 – €500
Vrijstaand177 m2€510 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haarlem die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Velsen, Heemskerk, Beverwijk, Bergen Noord-Holland en Uitgeest.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarlem-2023

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Haarlem bekijkt een neutrale deskundige het huis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Haarlem). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Haarlem loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Spaarndam
 • Plaats een reactie