Bouwkundige keuring Sebaldeburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Sebaldeburen regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Sebaldeburen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Sebaldeburen benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sebaldeburen laten uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en of er sprake is van vocht in de woning. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Sebaldeburen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sebaldeburen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Sebaldeburen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €415. De totale prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Sebaldeburen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Studio82 m2€280 – €315
Rijtjeshuis108 m2€340 – €385
Kopwoning137 m2€410 – €450
Geschakelde woning159 m2€460 – €490
Vrijstaand177 m2€530 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sebaldeburen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grootegast, Munnekezijl, Warfstermolen, Burum en Visvliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sebaldeburen-9862

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Sebaldeburen onderzoekt een objectieve deskundige het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sebaldeburen). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerkwartier bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie