Bouwkundige keuring Oude Willem

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oude Willem laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oude Willem.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oude Willem analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oude Willem regelen

Heel snel een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Oude Willem.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oude Willem

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oude Willem en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €280 en €380. De prijs is afhankelijk van diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oude Willem.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio83 m2295 – €320
Rijtjeshuis119 m2€340 – €385
Kopwoning134 m2€405 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €500
Villa178 m2€530 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oude Willem die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Wateren, Zorgvlied, Donkerbroek, Waskemeer en Haulerwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oude-willem-8439

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oude Willem analyseert een onpartijdige deskundige het verblijf. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Oude Willem). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Westerveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie