Bouwkundige keuring Zaandijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zaandijk inplannen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zaandijk.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zaandijk checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de algehele kavel en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zaandijk plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Dan kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zaandijk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zaandijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zaandijk (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €430. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zaandijk.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Appartementje75 m2300 – €320
Rijwoning125 m2€360 – €365
Hoekpand150 m2€410 – €445
2-onder-1 kap161 m2€455 – €485
Vrijstaand195 m2€505 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zaandijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Koog aan de Zaan, Markenbinnen, Oostknollendam, Wormer en Westknollendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zaandijk-1544

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Zaandijk bekijkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zaandijk). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Zaanstad wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie