Bouwkundige keuring Warmond

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Warmond inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Warmond.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Warmond checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warmond uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Zo weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Warmond.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Warmond

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Warmond en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de inspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €435. De prijs bestaat uit verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Warmond.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning90 m2285 – €325
Rijtjeshuis104 m2€340 – €370
Hoekpand137 m2€410 – €440
Geschakelde woning173 m2€460 – €485
Villa178 m2€525 – €535
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warmond die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen, Voorburg en Leidschendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warmond-2361

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Warmond bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Warmond). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Teylingen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie