Bouwkundige keuring Zalk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zalk uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zalk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zalk analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zalk afspreken

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zalk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform vind je ook meer informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zalk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zalk en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €395. De prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Zalk.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Etagewoning91 m2€275 – €330
Rijtjeshuis114 m2€355 – €365
Hoekhuis143 m2€410 – €445
Twee onder één kap151 m2€455 – €505
Vrijstaand175 m2€505 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zalk die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Wilsum, Biddinghuizen en Swifterbant.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zalk-8276

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zalk onderzoekt een onpartijdige partij de woning. Handig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake op het moment dat je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zalk). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Kampen loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie