Bouwkundige keuring Made

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Made laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bieden wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Made.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Made benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Made laten uitvoeren

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Made.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Made

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Made (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €275 en €450. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Made.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Appartement89 m2285 – €320
Rijtjeshuis116 m2€360 – €365
Hoekwoning132 m2€410 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €505
Herenhuis175 m2€520 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Made die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Den Hout, Oosteind, Rijsbergen, Achtmaal en Wernhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-made-4921

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Made controleert een objectieve specialist het woonhuis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Made). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Drimmelen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie