Bouwkundige keuring Poppenwier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Poppenwier regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Poppenwier.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Poppenwier bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals bijv. de dakbedekking en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Poppenwier laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Poppenwier.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Poppenwier

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Poppenwier (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €455. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Poppenwier.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning86 m2290 – €330
Tussenwoning116 m2€345 – €375
Kopwoning137 m2€415 – €435
Geschakelde woning155 m2€465 – €505
Herenhuis193 m2€510 – €555
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Poppenwier die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Raerd, Jirnsum, Friens, Reduzum en Idaerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-poppenwier-9013

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Poppenwier checkt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Poppenwier). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie