Bouwkundige keuring Papenhoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Papenhoven laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Papenhoven.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Papenhoven onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de meterkast en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Papenhoven laten uitvoeren

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Papenhoven.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Papenhoven

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Papenhoven (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niets en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het woningonderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €370. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Papenhoven.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Flatwoning95 m2280 – €330
Rijwoning110 m2€355 – €385
Kopwoning133 m2€410 – €445
Geschakelde woning151 m2€475 – €485
Villa175 m2€505 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Papenhoven die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Holtum, Buchten, Born, Nieuwstadt en Roosteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-papenhoven-6124

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Papenhoven bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Papenhoven). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Sittard-Geleen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie