Bouwkundige keuring Honselersdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Honselersdijk laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Honselersdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Honselersdijk onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Honselersdijk laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Honselersdijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Honselersdijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Honselersdijk en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een kostenberekening om de woonruimte in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €425. De totale prijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Honselersdijk.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning99 m2290 – €320
Rijtjeshuis115 m2€360 – €390
Hoekwoning131 m2€425 – €450
Twee onder één kap160 m2€460 – €505
Landhuis182 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Honselersdijk die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Naaldwijk, Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Delfgauw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-honselersdijk-2675

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Honselersdijk bekijkt een objectieve ingenieur de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de potentiële koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Honselersdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie