Bouwkundige keuring Erica

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Erica inplannen is heel erg verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Erica.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Erica benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Erica inplannen

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Tevens heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Erica.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Erica

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Erica en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €495. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Erica.

Type woningGrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning91 m2€280 – €310
Rijwoning112 m2€355 – €380
Hoekwoning128 m2€405 – €450
2-onder-1 kap153 m2€460 – €495
Villa181 m2€510 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Erica die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum, 2e Valthermond en Valthermond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-erica-7887

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Erica checkt een onpartijdige partij het huis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Erica). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Emmen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie