Bouwkundige keuring Deest

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Deest laten doen kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform tref je nuttige info over de verschillende keuringen, de tarieven en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Deest.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Deest inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Deest regelen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Deest.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Deest

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Deest (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €400. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Deest.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Appartement76 m2275 – €320
Rijwoning123 m2€340 – €375
Kopwoning136 m2€420 – €445
2-onder-1 kap154 m2€470 – €485
Villa196 m2€515 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Deest die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Winssen, Ewijk, Batenburg, Horssen en Appeltern.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-deest-6653

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Deest bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Deest). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Druten wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie