Bouwkundige keuring Druten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Druten laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Druten.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Druten analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de fundering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Druten inplannen

Direct inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Druten.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Druten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Druten (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €420. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Druten.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio88 m2280 – €315
Rijtjeshuis121 m2€350 – €370
Hoekhuis130 m2€405 – €450
Geschakelde woning166 m2€460 – €500
Villa200 m2€520 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Druten die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Beuningen, Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar en Heumen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-druten-6651

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Druten onderzoekt een onafhankelijk expert het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Druten). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Druten wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Horssen
 • Bouwkundige keuring Deest
 • Bouwkundige keuring Afferden
 • Bouwkundige keuring Puiflijk
 • Plaats een reactie