Bouwkundige keuring Batenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Batenburg laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Batenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Batenburg benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Batenburg uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Batenburg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Batenburg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Batenburg en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een kostenindicatie om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €375. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het schema hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Batenburg.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Appartement98 m2€290 – €315
Rijtjeshuis100 m2€355 – €365
Hoekwoning144 m2€425 – €450
2-onder-1 kap173 m2€460 – €490
Villa175 m2€530 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Batenburg die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Horssen, Appeltern, Altforst, Maasbommel en Alphen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-batenburg-6634

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Batenburg analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Batenburg). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Wijchen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie