Bouwkundige keuring Winssen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Winssen laten doen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Winssen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Winssen controleert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winssen inplannen

Direct meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Winssen.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Winssen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Winssen (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €350 en €475. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Winssen.

Soort woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Flatwoning81 m2295 – €315
Rijtjeshuis100 m2€350 – €380
Hoekpand145 m2€410 – €450
Geschakelde woning154 m2€470 – €505
Herenhuis176 m2€525 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winssen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ewijk, Batenburg, Horssen, Appeltern en Altforst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winssen-6645

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Winssen controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Winssen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Beuningen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie