Bouwkundige keuring Ewijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ewijk laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ewijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Ewijk controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ewijk inplannen

Direct inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ewijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ewijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Ewijk (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €315 en €420. Het prijskaartje bestaat uit een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het schema hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ewijk.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Bovenwoning78 m2€275 – €330
Tussenwoning101 m2€355 – €370
Hoekhuis129 m2€425 – €440
Twee onder één kap172 m2€470 – €505
Landhuis188 m2€530 – €555
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ewijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Batenburg, Horssen, Appeltern, Altforst en Maasbommel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ewijk-6644

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ewijk analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ewijk). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Beuningen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie