Bouwkundige keuring Koningsbosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Koningsbosch laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Koningsbosch.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Koningsbosch onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koningsbosch plannen

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Koningsbosch.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Koningsbosch

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Koningsbosch (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €280 en €490. Het prijskaartje hangt af van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Koningsbosch.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje81 m2€300 – €305
Rijwoning111 m2€345 – €375
Kopwoning139 m2€405 – €450
2-onder-1 kap151 m2€450 – €500
Landhuis191 m2€530 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koningsbosch die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Echt, Beegden, Heel, Grathem en Baexem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koningsbosch-6104

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Koningsbosch bekijkt een neutrale specialist het huis. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Koningsbosch). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Echt-Susteren wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie