Bouwkundige keuring Hulshorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Hulshorst inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hulshorst.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hulshorst analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de riolering en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hulshorst afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hulshorst.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hulshorst

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hulshorst en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €295 en €400. De totale prijs is afhankelijk van een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hulshorst.

Soort huisOppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje100 m2295 – €310
Rijwoning115 m2€355 – €375
Hoekwoning127 m2€415 – €450
Twee onder één kap172 m2€455 – €500
Vrijstaand187 m2€525 – €550
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hulshorst die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot, Zwartsluis en Hasselt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hulshorst-8077

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Hulshorst controleert een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hulshorst). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Nunspeet loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie