Bouwkundige keuring Zuidvelde

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zuidvelde laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuidvelde.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Zuidvelde onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidvelde uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Zuidvelde.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zuidvelde

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zuidvelde (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €335 en €480. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zuidvelde.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning100 m2295 – €315
Tussenwoning119 m2€350 – €375
Hoekpand133 m2€415 – €430
Twee onder één kap152 m2€450 – €490
Villa195 m2€505 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidvelde die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Langelo, Norg, Peize, Roderwolde en Foxwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidvelde-9335

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zuidvelde checkt een onpartijdige partij het woonobject. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zuidvelde). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noordenveld wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie