Bouwkundige keuring Boer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Boer laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Boer.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Boer controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boer laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Boer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Boer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Boer (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €485. De totale prijs is afhankelijk van meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Boer.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijzen
Studio79 m2280 – €310
Tussenwoning110 m2€350 – €385
Hoekpand133 m2€425 – €440
Twee onder één kap157 m2€475 – €480
Villa180 m2€505 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boer die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Dongjum, Herbaijum, Achlum, Hitzum en Tzum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boer-8809

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Boer bekijkt een neutrale expert het gebouw. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie