Bouwkundige keuring Edam

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Edam uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina verzamelen wij nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Edam.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Edam checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Edam uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de algehele kavel en en of er lekkages zijn. Zo kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Edam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Edam

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Edam en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €305 en €440. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Edam.

Soort huisGroottePrijsberekening
Appartementje97 m2275 – €310
Tussenwoning108 m2€340 – €390
Hoekhuis126 m2€425 – €430
Twee onder één kap172 m2€455 – €490
Villa199 m2€525 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Edam die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Volendam, Den Ilp, Schiphol-Rijk, Schiphol en Duivendrecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-edam-1135

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Edam bekijkt een onpartijdige specialist het huis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Edam). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Edam-Volendam wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie