Bouwkundige keuring Schiphol-Rijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schiphol-Rijk laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Schiphol-Rijk.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schiphol-Rijk analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schiphol-Rijk plannen

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Schiphol-Rijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Schiphol-Rijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Schiphol-Rijk (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €375. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schiphol-Rijk.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning97 m2280 – €325
Rijtjeshuis105 m2€360 – €380
Hoekwoning129 m2€400 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €495
Herenhuis183 m2€525 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schiphol-Rijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd en Zandeweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schiphol-rijk-1119

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Schiphol-Rijk bekijkt een onafhankelijk specialist het woonhuis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Schiphol-Rijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Haarlemmermeer wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie