Bouwkundige keuring Noordbeemster

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Noordbeemster laten doen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordbeemster.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noordbeemster checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordbeemster plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noordbeemster.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Noordbeemster

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Noordbeemster (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €375. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Noordbeemster.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Etagewoning88 m2275 – €315
Rijtjeshuis108 m2€360 – €365
Hoekwoning135 m2€410 – €430
Geschakelde woning174 m2€455 – €505
Landhuis181 m2€530 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Noordbeemster die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Middenbeemster, Zuidoostbeemster, Wijdewormer, Watergang en Ilpendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordbeemster-1463

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Noordbeemster checkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Noordbeemster). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Beemster doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie