Bouwkundige keuring Eemnes

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Eemnes laten doen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site bekijk je informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Eemnes.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Eemnes controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eemnes plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Eemnes.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eemnes

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Eemnes (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €395. Het prijskaartje hangt af van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Eemnes.

Type huis GrootteGeschatte kosten
Appartementje85 m2290 – €310
Rijtjeshuis117 m2€335 – €385
Hoekpand136 m2€415 – €450
2-onder-1 kap158 m2€455 – €495
Landhuis176 m2€525 – €535
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eemnes die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Bunschoten, Baarn, De Bilt, Bunnik en Zeist.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eemnes-3755

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Eemnes bekijkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Eemnes). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Eemnes wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie