Bouwkundige keuring Baarn

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Baarn inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Baarn.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Baarn bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het metselwerk en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baarn regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de meterkast en en of er lekkages zijn. Zo achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Baarn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Baarn

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Baarn en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €420. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Baarn.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Bovenwoning90 m2300 – €305
Rijwoning114 m2€335 – €380
Kopwoning138 m2€405 – €450
2-onder-1 kap175 m2€455 – €495
Villa190 m2€515 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Baarn die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Bilt, Bunnik, Zeist, De Ronde Venen en Stichtse Vecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baarn-3742

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Baarn controleert een onpartijdige partij het gebouw. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Baarn). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Baarn bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Lage Vuursche
 • Plaats een reactie