Bouwkundige keuring Bunnik

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zeist laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Zeist.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zeist benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeist afspreken

Wil je snel een analyse van de algehele staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zeist.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Zeist

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zeist (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €430. Het kostenplaatje hangt af van een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zeist.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje76 m2290 – €330
Rijwoning119 m2€340 – €370
Hoekpand136 m2€420 – €435
Geschakelde woning171 m2€475 – €485
Vrijstaand199 m2€530 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeist die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden en Nieuwegein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeist-3705

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Zeist analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Zeist). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Zeist wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Odijk
 • Bouwkundige keuring Werkhoven
 • Plaats een reactie