Bouwkundige keuring Cadier en Keer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Cadier en Keer inplannen is zeker iets om te overwegen. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform verzamelen wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Cadier en Keer.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Cadier en Keer checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cadier en Keer plannen

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Hiermee kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Cadier en Keer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Cadier en Keer

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Cadier en Keer en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €420. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Cadier en Keer.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Studio88 m2300 – €305
Rijwoning124 m2€350 – €370
Hoekpand146 m2€415 – €430
Geschakelde woning167 m2€455 – €495
Landhuis180 m2€525 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cadier en Keer die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Sint Geertruid, Banholt, Mheer, Noorbeek en Eckelrade.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cadier-en-keer-6267

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Cadier en Keer controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Cadier en Keer). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Eijsden-Margraten loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie