Bouwkundige keuring Noorbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Noorbeek inplannen is dan vaak geen gek idee. Zo zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Noorbeek.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Noorbeek onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noorbeek uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noorbeek.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Noorbeek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Noorbeek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €470. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Noorbeek.

Soort huisGroottePrijsindicatie
Studio89 m2285 – €325
Rijwoning112 m2€345 – €365
Kopwoning134 m2€425 – €450
Twee onder één kap157 m2€470 – €490
Landhuis188 m2€520 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noorbeek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Eckelrade, Gronsveld, Eijsden, Geulle en Bunde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noorbeek-6255

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Noorbeek controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Noorbeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Eijsden-Margraten maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie