Bouwkundige keuring Mheer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Mheer regelen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Mheer.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Mheer benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mheer regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en of er lekkages zijn. Zo kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Mheer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Mheer

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Mheer (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een overzicht met de kosten om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €440. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mheer.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning85 m2€295 – €325
Rijtjeshuis115 m2€355 – €390
Hoekhuis142 m2€415 – €450
Geschakelde woning155 m2€450 – €490
Landhuis182 m2€505 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mheer die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Noorbeek, Eckelrade, Gronsveld, Eijsden en Geulle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mheer-6261

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Mheer bekijkt een onafhankelijk expert het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Mheer). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Eijsden-Margraten wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie