Bouwkundige keuring Sint Geertruid

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Sint Geertruid laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Sint Geertruid.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sint Geertruid checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het schilderwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo weet je alles over de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sint Geertruid regelen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en en de toepassingen van isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Sint Geertruid.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sint Geertruid

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Sint Geertruid (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €390. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van een aantal variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In het schema hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Sint Geertruid.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning87 m2300 – €325
Tussenwoning118 m2€345 – €375
Hoekwoning147 m2€405 – €445
Geschakelde woning175 m2€450 – €495
Villa186 m2€515 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sint Geertruid die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Banholt, Mheer, Noorbeek, Eckelrade en Gronsveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sint-geertruid-6265

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Sint Geertruid checkt een objectieve partij het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Sint Geertruid). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Eijsden-Margraten loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie