Bouwkundige keuring Hoge Hexel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoge Hexel regelen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Hoge Hexel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Hoge Hexel controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de meterkast en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoge Hexel afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hoge Hexel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hoge Hexel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hoge Hexel (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €385. De prijs is gebaseerd op een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hoge Hexel.

Type huis GroottePrijsberekening
Studio76 m2295 – €305
Tussenwoning112 m2€355 – €365
Hoekpand147 m2€425 – €450
Twee onder één kap155 m2€475 – €485
Vrijstaand179 m2€530 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoge Hexel die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Notter, Nutter, Oud Ootmarsum, Agelo en Lattrop-Breklenkamp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoge-hexel-7645

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Hoge Hexel checkt een objectieve partij het woonhuis. Verstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hoge Hexel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Wierden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie