Bouwkundige keuring Melderslo

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Melderslo uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina tref je actuele info over de verschillende keuringen, de tarieven en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Melderslo.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Melderslo bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Melderslo uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Melderslo.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Melderslo

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Melderslo (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €475. De prijs is afhankelijk van diverse punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Melderslo.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Bovenwoning96 m2€285 – €330
Rijwoning125 m2€335 – €380
Hoekhuis139 m2€405 – €450
Geschakelde woning152 m2€475 – €490
Landhuis187 m2€515 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Melderslo die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Horst, Reuver, Belfeld, Arcen en Lomm.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-melderslo-5962

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Melderslo checkt een objectieve specialist het woonhuis. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Melderslo). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Horst aan de Maas doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie