Bouwkundige keuring Koog aan de Zaan

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Koog aan de Zaan regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Koog aan de Zaan.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Koog aan de Zaan inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koog aan de Zaan uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de staat van de isolatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Koog aan de Zaan.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Koog aan de Zaan

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Koog aan de Zaan (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en schroeft niets open. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document vind je een overzicht van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €405. De prijs is gebaseerd op een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het onderstaand overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Koog aan de Zaan.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje87 m2280 – €305
Rijwoning116 m2€355 – €375
Hoekhuis127 m2€410 – €435
Geschakelde woning175 m2€475 – €485
Vrijstaand191 m2€510 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koog aan de Zaan die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Markenbinnen, Oostknollendam, Wormer, Westknollendam en Wormerveer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koog-aan-de-zaan-1541

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Koog aan de Zaan analyseert een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Koog aan de Zaan). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Zaanstad wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie