Bouwkundige keuring Simonshaven

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Simonshaven regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite bekijk je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Simonshaven.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Simonshaven inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Simonshaven inplannen

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Simonshaven.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Simonshaven

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Simonshaven (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €385. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Simonshaven.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning81 m2295 – €315
Rijwoning115 m2€345 – €390
Kopwoning147 m2€405 – €450
Geschakelde woning158 m2€460 – €500
Landhuis200 m2€510 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Simonshaven die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Geervliet, Hekelingen, Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam en Europoort Rotterdam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-simonshaven-3212

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Simonshaven bekijkt een neutrale ingenieur de woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Simonshaven). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Nissewaard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie