Bouwkundige keuring Stiens

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Stiens inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Stiens.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Stiens controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stiens plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen of er houtrot is. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Stiens.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Stiens

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Stiens (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €495. De prijs hangt af van een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Stiens.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning85 m2290 – €330
Rijtjeshuis110 m2€355 – €390
Hoekpand126 m2€410 – €430
Twee onder één kap159 m2€470 – €500
Vrijstaand175 m2€530 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stiens die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Minnertsga, Bitgummole, Bitgum, Wier en Berltsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stiens-9051

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Stiens bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Stiens). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Leeuwarden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke problemen komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie