Bouwkundige keuring St.-Jacobiparochie

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in St.-Jacobiparochie regelen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in St.-Jacobiparochie.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in St.-Jacobiparochie benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in St.-Jacobiparochie uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in St.-Jacobiparochie.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in St.-Jacobiparochie

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in St.-Jacobiparochie (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €275 en €450. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in St.-Jacobiparochie.

WoonobjectGrootteGeschatte tarieven
Flatwoning79 m2295 – €325
Tussenwoning117 m2€345 – €390
Hoekhuis128 m2€405 – €445
Geschakelde woning170 m2€460 – €505
Villa193 m2€530 – €560
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in St.-Jacobiparochie die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oudebildtzijl, Vrouwenparochie, St.-Annaparochie, Westhoek en Hallum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-st-jacobiparochie-9079

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in St.-Jacobiparochie onderzoekt een neutrale ingenieur het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in St.-Jacobiparochie). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie