Bouwkundige keuring Zandpol

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Zandpol regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zandpol.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zandpol analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zandpol uitvoeren

Direct duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zandpol.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zandpol

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zandpol en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je daar een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €440. Het prijskaartje hangt af van meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zandpol.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Appartement77 m2€280 – €305
Rijtjeshuis117 m2€350 – €375
Hoekhuis147 m2€405 – €440
Geschakelde woning158 m2€455 – €480
Herenhuis183 m2€515 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zandpol die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schoonebeek, Stieltjeskanaal, Dalerveen, Wachtum en Dalerpeel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zandpol-7764

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Zandpol bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zandpol). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Emmen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie