Bouwkundige keuring Brakel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Brakel inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Brakel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Brakel bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brakel laten uitvoeren

Direct een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Brakel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Brakel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Brakel (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het object in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €320 en €455. De prijs bestaat uit diverse onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Brakel.

Soort woningAantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning90 m2290 – €330
Rijtjeshuis105 m2€350 – €390
Hoekwoning145 m2€405 – €440
Twee onder één kap165 m2€455 – €505
Herenhuis199 m2€530 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Brakel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Zuilichem, Liempde, Esch, Gemonde en Den Dungen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brakel-5306

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Brakel checkt een onafhankelijk partij het woonhuis. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Brakel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Zaltbommel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie