Bouwkundige keuring Boxtel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Boxtel regelen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site lees je meer actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Boxtel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Boxtel onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boxtel inplannen

Op korte termijn een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Boxtel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Boxtel

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Boxtel en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €440. De totale prijs is afhankelijk van meerdere aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Boxtel.

Type huis GrootteGemiddelde onkosten
Flatwoning83 m2€275 – €320
Rijtjeshuis115 m2€355 – €390
Hoekhuis145 m2€415 – €450
Geschakelde woning167 m2€470 – €480
Villa179 m2€510 – €550
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Boxtel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, s-Hertogenbosch en Loon op Zand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boxtel-5282

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Boxtel onderzoekt een onpartijdige ingenieur de woning. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boxtel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Boxtel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Liempde
 • Plaats een reactie