Bouwkundige keuring Etten-Leur

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Etten-Leur regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Etten-Leur.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Etten-Leur bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Etten-Leur inplannen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Etten-Leur.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Etten-Leur

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Etten-Leur en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €385. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Etten-Leur.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartementje77 m2€295 – €330
Rijtjeshuis103 m2€345 – €385
Hoekpand140 m2€400 – €445
Geschakelde woning173 m2€455 – €490
Villa187 m2€510 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Etten-Leur die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk, Halderberge en Rucphen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-etten-leur-4875

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Etten-Leur onderzoekt een neutrale expert de woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Etten-Leur). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Etten-Leur bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie