Bouwkundige keuring Offingawier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Offingawier laten doen is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Offingawier.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Offingawier checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Offingawier regelen

Heel snel inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Offingawier.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Offingawier

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Offingawier (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €325 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Offingawier.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning83 m2290 – €315
Rijtjeshuis100 m2€340 – €370
Hoekpand136 m2€425 – €435
Twee onder één kap150 m2€465 – €485
Herenhuis184 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Offingawier die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Oppenhuizen, Uitwellingerga, Jutrijp, Hommerts en Heeg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-offingawier-8626

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Offingawier onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Offingawier). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie