Bouwkundige keuring Rucphen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rucphen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Rucphen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Rucphen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de groepenkasten en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rucphen plannen

Heb je belang bij een analyse van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en of er asbest aanwezig is. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Rucphen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Rucphen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Rucphen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €400. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Rucphen.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning84 m2300 – €325
Rijwoning113 m2€345 – €385
Hoekwoning145 m2€415 – €450
Twee onder één kap156 m2€465 – €495
Villa183 m2€530 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rucphen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Roosendaal, Tholen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rucphen-4715

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Rucphen controleert een onpartijdige deskundige de potentiële woning. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rucphen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Rucphen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Zegge
 • Bouwkundige keuring St. Willebrord
 • Bouwkundige keuring Sprundel
 • Bouwkundige keuring Schijf
 • Plaats een reactie