Bouwkundige keuring Bakkeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Bakkeveen inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bakkeveen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Bakkeveen benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bakkeveen inplannen

Heb je belang bij een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Bakkeveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bakkeveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bakkeveen (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de keuring deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €385. De prijs hangt af van een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Bakkeveen.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning98 m2300 – €330
Tussenwoning107 m2€350 – €365
Hoekpand148 m2€400 – €445
Twee onder één kap167 m2€455 – €480
Vrijstaand185 m2€510 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bakkeveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wijnjewoude, Boelenslaan, Surhuisterveen, Houtigehage en Drachtstercompagnie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bakkeveen-9243

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Bakkeveen controleert een objectieve partij de potentiële woning. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bakkeveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie