Bouwkundige keuring Raamsdonksveer

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Raamsdonksveer laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Raamsdonksveer.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Raamsdonksveer benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Raamsdonksveer uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Raamsdonksveer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Raamsdonksveer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Raamsdonksveer en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage staat in het document een tariefoverzicht om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €415. De totaalprijs is afhankelijk van diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Raamsdonksveer.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte prijzen
Appartementje81 m2295 – €330
Tussenwoning110 m2€335 – €380
Hoekpand130 m2€425 – €450
Twee onder één kap153 m2€450 – €490
Villa182 m2€510 – €540
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Raamsdonksveer die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made, Den Hout en Oosteind.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-raamsdonksveer-4941

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Raamsdonksveer controleert een onafhankelijk partij het woonhuis. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Raamsdonksveer). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Geertruidenberg wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie