Bouwkundige keuring Utrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Utrecht laten doen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Utrecht.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Utrecht analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Utrecht regelen

Behoefte aan een indicatie van de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en en of er asbest aanwezig is. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Utrecht.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Utrecht

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Utrecht (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €375. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Utrecht.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Studio90 m2285 – €325
Rijwoning102 m2€340 – €375
Hoekhuis140 m2€415 – €445
2-onder-1 kap167 m2€465 – €480
Villa187 m2€505 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Utrecht die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Woerden, Nieuwegein, Oudewater, Montfoort en Lopik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-utrecht-3554

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Utrecht onderzoekt een onafhankelijk specialist het huis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Utrecht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Utrecht loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Vleuten
 • Bouwkundige keuring De Meern
 • Bouwkundige keuring Haarzuilens
 • Plaats een reactie